Trainen tijdens de donkere avonden bij HLC

Ingediend door Koos op wo 03-11-2021 - 20:23

Nu de avonden weer lang en donker zijn is bankhangen wel heel erg aantrekkelijk, maar de trainer staat er wel dus…. uit die luie stoel.

Het trainen tijdens de donkere avonden begint eigenlijk al gelijk na De Run, want dan zijn de veiligheidshesjes al weer verplicht. We starten dan nog bij licht maar half uurtje later is het donker.

In Oktober is het een lichtjes festijn. Rood, groen, blauw en eerlijk gezegd het oogt wel mooi. Al die bewegende lampjes.

Mooi of niet, we zijn goed zichtbaar en daar gaat het om. De laatste tijd ook vele lopers met een lamp voor het zicht. De voetpaden zijn niet overal even goed en nu het blad valt zie je de oneffenheden helemaal niet meer en dan zit een “ongelukje” in een klein hoekje. Weet er alles van.

Onze trainers proberen er altijd een mooie training van te maken al zijn de routes beperkt. Kerklaan, verschillende rondjes dorp. Richting Stadskanaal, Alteveer, Vlagtwedde, Mussel. Eigenlijk best toch nog wel veel mogelijkheden.

De trainingen worden aangepast aan de weersomstandigheden. Koud en nat rondjes dorp, Rustig, droog weer route buiten het dorp.

Ook wordt er gewerkt aan en goede/betere houding en wordt er getraind op snelheid en voor de liefhebbers op hartslag.

Omdat de routes beperkt zijn organiseren de trainers zo nu en dan een training op locatie. En dat is voor ons als lopers altijd een verrassing.

Al met al denk ik dat ik namens de meeste leden wel mag zeggen dat onze trainers er leuke, sportieve, leerzame en uitdagende trainingen van maken tijdens de donkere avonden. Na de training met goed/ fit gevoel bankhangen.

Dank hiervoor.

Een sportieve hardloopgroet,

Trijnie